7 dec. 2013

Lördagsmys.


Lördagsmys med denna meny.


UGNSTEKTA KYCKLINGKLUBBOR MED JORDÄRTSKOCKOR OCH SVAMP

Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.
Antal portioner
4 portioner

Ingredienser

  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör
  • 500 g jordärtskockor
  • 200 g morötter
  • 1 purjolök
  • 200 g svamp

Svampsky

  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 1 msk JO® äpple
  • 2 msk konc kantarellfond
  • 1 dl lingon

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingen. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg över i en långpanna och stek i mitten av ugnen ca 20 min. Skala jordärtskockor och morötter. Skär dem och purjolöken i bitar. Fräs svampen några min i smör. Lägg rotfrukter, purjolök och svamp runt kycklingen. Rör ihop svampskyn och häll i pannan. Stek ytterligare 40–45 min. Garnera ev med lingon och färsk timjan.